Karateklubben Hiryukan

Karateklubben Hiryukan ble startet av Cato Bruarøy og Rune Hope våren 2002 som et kurs for venner og arbeidskolleger innen finans. Tilbakemeldingene var over all forventning, og etterspørselen etter flere kurs var stor.

Nå har klubben egne lokaler i Hoffsveien på Skøyen i Oslo, norgesmestre som instruktører og et godt tilbud med egne kurs både for voksne, barn og ungdom. Hovedsatsingen er fremdeles voksne med en hektisk hverdag, hvor eldstemann er over 65 år og omtrent halvparten av medlemmene er jenter. Vi tilbyr også treningsleirer over hele landet og i Europa, USA og Asia.

Historien:
Cato Bruarøy hadde drevet karateklubber tidligere, og hadde medaljer fra nasjonale og internasjonale mesterskap. Han hadde lenge tenkt på å starte klubb i Oslo, men Rune Hopes innsats var avgjørende for at klubben ble etablert.

Alle de ti på første kurs valgte å fortsette, og det ble besluttet å fortsette med trening til høsten. På neste kurs kom det 17 deltakere, som alle valgte å fortsette med videre trening. Også de neste kursene hadde tilsvarende suksess. Vi bestemte oss for å starte klubb. Hiryukan betyr flygende drage, og navnet ble gitt av vår karatestilarts hovedinstruktør, japaneren Tatsuo Suzuki.

Da WIKF Norges grunnlegger og hovedinstruktør Mihajlo Misic (7. dan) kom på besøk på den første treningsleiren kommenterte han at nivået på utøverne var meget høyt i forhold til beltegrad, og at miljøet i klubben var meget godt.

Etterhvert har det kommet til høyere graderte utøvere som trente Wado Karate tidligere, og som nå har funnet seg til rette i en klubb som fokuserer på voksne med en hektisk hverdag.

Nå arrangeres treningsleirer i Oslo hvert semester. Klubbens utøvere har tilbud om en rekke treningsleirer, og spesielt treningsleirene i Spania og på Voss har vært populære. Hanne Norstrøm var drivkraften i noen år, og hun overtok som klubbens leder våren 2004. Siden høsten 2005 har Ole Morten Braathen vært leder av klubben.

Vi har flere tidligere norgesmestre som trener hos oss, men hovedfokuset er å ha det moro og gi et godt tilbud til alle medlemmene. Vi trener tradisjonell Wado Karate.

Første september 2004 flyttet vi inn i egne lokaler i Hoffsveien på Skøyen. Dette gav oss en rekke nye muligheter, blant annet ble det egne konkurransetreninger i kumite og kata, tematreninger og egne treninger for barn og ungdom. Vi begynte også å samarbeide med aikidoinstruktøren Lucas Icasatti og Tajiinstruktøren Harald Øygard.

Den andre oktober 2006 var vi igjen igang i nye lokaler, vi flyttet mindre enn 100m til nyoppussede lokaler i Hoffsveien 9.

Treningsleirer i Norge, Spania, Japan...
Vi og våre samarbeidsklubber tilbyr 8 treningsleirer for voksne i året i Oslo, på Vestlandet og i Nord-Norge, i tillegg til samlinger over hele verden. Treningsleirene er åpne for alle våre medlemmer, og London, Spania og Japan er mest poupulære reisemål. Fra 2008 tilbyr vi også egne treningsleirer for barn.

De beste kampkunstene
Vi arbeider for å tilby de beste kampunstene og de beste instruktørene, og kan tilby Taiji/Taijiwuxigong i tillegg til karate. Taijiwuxigong er en ekstremt effektiv form for energitrening. Hver trening føles som en rensende akupunkturbehandling, og vi har fått meget gode tilbakemeldinger. Her blir det alltid fulle kurs!

Styret:

Leder: Ole Morten Braathen

Fungerende nestleder: Bjørg Nikoma

Styremedlemmer: Stein Ove Uglem, Jim Klarp, Lena Koren Sanderud, Holger Lockertsen

Klikk her for kontaktinformasjon

Vårt kontonr er 1503.09.34412