Sensei Cato Bruarøy (7. dan)

Cato Bruarøy er klubbens hovedinstruktør og grunnlegger. Han er gradert 7. dan svart belte i Wado Kokusai Karate og har trent karate aktivt i bortimot 30 år. Han er også hovedinstruktør for karateorganisasjonen WIKF Norge og leder i Teknisk Komite i Norges Kampsportforbunds karateseksjon.

Han har vunnet norgesmesterskapet i karate og blitt europamester i Wado Kokusai karate og verdensmester i Kofukan shito ryu karate.

Cato Bruarøy startet Karateklubben Hiryukan i 2002 som et kurs for venner og arbeidskolleger innen finansbransjen. Cato har siviløkonomutdannelse og har arbeidet i bransjer med stort arbeidspress, derfor var det naturlig å starte karatekurs der treningen er tilpasset voksne med en hektisk hverdag.

Selv har Cato allsidig erfaring innen tøff, tradisjonell karate. Fra han var 12 år trente han karate hos sensei Mihajlo Misic (7. dan). Sensei Misic var en av verdens fremste utøvere av Wado karate, og i tillegg til svart belte i Kyokushinkai Karate hadde Misic flere års erfaring fra andre kampformer som boksing og Kung Fu.

Cato likte den tøffe treningen, og trente Karate hver dag. Han reiste også med Misic rundt i de andre Wado-klubbene i Bergensområdet. Fra han var 15 år gammel ble han etter Misics ønske styremedlem i den lokale karateklubben, og fra han var 17 år ble han fast hjelpeinstruktør på karatestilartens treningsleirer på Vestlandet.

Som en av stilartsorganisasjonen WIKF Norges høyest graderte utøvere valgte Cato å bruke ekstremt mye tid på karate, idrett og kampkunst. I tillegg til å konkurrere både i kamp og kata tok han trenerkurs fra Norges Idrettsforbund, var dommer i ti år på lokale stevner, var styremedlem i kampsportkretsen og studerte asiatisk filosofi og en rekke ulike former for meditasjon og asiatisk medisin. Da han kom på landslaget i karate tok han ett år fri fra siviløkonomstudiet for å kunne bruke enda mer tid på karate.

Selv om han har hatt sitt hovedfokus på karate som tradisjonell kampkunst har Cato Bruarøy også deltatt i konkurranser. Han har blitt norgesmester i karate og vunnet det åpne danske mesterskapet. Innen stilarten Wado karate (WIKF) har han medaljer fra Europamesterskap både i kamp, kata og lagkamp. I stilarten shito ryu karate vant han VM i Japan i 1999 i vektklassen sin.

I perioden 1998-2003 har sensei Cato Bruarøy også trent under sensei Geir V. Henriksen (6. dan Shito Ryu) i Mizuchi Karateklubb. Geir V. Henriksen har blant annet vært medlem av teknisk komite i European Karate Federation, og er den norske instruktøren som har trent frem flest norgesmestre i karate. Henriksen er en av Europas fremste karateinstruktører. Bruarøy er fremdeles medlem i Mizuchi Karateklubb.
Bruarøy trener også Taiji og Taijiwuxigong med Dr. Shen Hongxun.

Sensei Mihajlo Misic gikk bort høsten 2003. Det var hans ønske at Cato Bruarøy skulle overta som WIKF Norges hovedinstruktør (sensei), en beslutning organisasjonens høyest graderte utøvere aksepterte. Sensei Bruarøy er derfor leder av WIKF Norges tekniske komité.

I dag er japaneren Dr. Tatsuo Suzuki Cato Bruarøy sin instruktør i wado karate. Suzuki holder til i London, men holder kurs over hele verden. Sensei Suzuki er født i 1928 og er verdens fremste kapasitet innen wado ryu karate.

WIKF Norge har en rekke høyt kvalifiserte instruktører, og Karateklubben Hiryukans medlemmer har tilbud om en rekke treningsleirer med svartbeltere fra andre klubber i WIKF Norge.

« Dr. Tatsuo Suzuki (8. dan) Albert Leirbukt »