"Jeg takler stress i hverdagen bedre, etter at jeg begynte å trene karate!"
- Terje (28)

To gullmedaljer i første stevne

Red. - 04.04.05

Det var mange spente utøvere før klubbens første stevne i Blindern Athletica søndag 3. april. Selv om vi trener godt var det de færreste av debutantene som hadde sett på et karatestevne før.

Tessa, Hanne og Elin kom til finale og bronsefinale. Tessa vant sølv, Hanne vant gull mens Elin kom på fjerdeplass.
I klassen for kvinner rekrutt kom både Hanne og Tessa til finalen. Det stod uavgjort etter full tid, og i ekstraomgangen fikk Hanne den første skåringen. Vår tredje deltager, Elin, kom til bronsefinalen hvor hun tapte knepent mot vinneren av forrige regionalstevne. Rebekka, som startet jentetrening ifjor, var lagleder og coach. Det var en trygghet for debutantene å ha den tidligere kongepokalvinneren og landslagsutøveren som støtte.

Klassen herrer åpen rekrutt var stevnets største kampklasse. Jim, som er instruktør for videregående barn, vant like godt hele klassen etter fire taktisk gode kamper. Også de andre fighterne våre viste meget god innsats og vant minst en kamp hver.

Jim Klarp treffer med sparket uramawashigeri.
Jim vant gullmedaljen i sitt første karatestevne.
I svartbelteklassen vant klubbens hovedinstruktør Cato klassen herrer -65 kg, men han konkurrerer for Mizuchi Karateklubb i Bærum. Også Tor Eirik konkurrer for Mizuchi. I sitt første stevne på nærmere 10 år ble Tor Eirik for hard på labben, og fikk en rekke advarsler og straffepoeng for hard kontakt i sine kamper. Han fikk likevel en god gjennomkjøring før Norgesmesterskapet til helgen.

Nicolas møtte landslagsutøveren og fjorårets NM-finalist fra Oslo Karateklubb i sin første kamp i tungvektsklassen. Erfarne Nico hadde en rekke imponerende teknikker, fra feiinger til slagkombinasjoner og hurtige spark. Nico vant og fortsatte i samme stil i kvartfinalen. Dessverre var ikke alle dommenre vant til så høyt nivå; gode teknikker ble oversett og hard kontakt ble ikke slått ned på. Dette gjaldt begge kampene. Syv sekunder før slutt i kvartfinalen tok det franske temperamentet overhånd og Nico trakk seg fra resten av stevnet i protest mot dømmingen, til tross for at han hadde god kontroll over kampen. Nico har konkurrert 12 år i Frankrike med meget gode resultater, men har ikke opplevd så grisete kamper tidligere, ifølge ham selv.
Nico er imidlertid i godt humør, og kommer til å konkurrere i Norgescup og NM hvor nivået er høyere enn på et lokalt stevne. Vi gleder oss til å se ham mot flere av de beste i landet.

Albert deltok i klasse -75 kg og hadde en rekke gode kamper. Albert er meget flink til å blokkere og unnvike. Enkelte av angrepene ble imidlertid startet på litt for stor avstand, og Albert fikk ikke medalje denne gangen. Det var flere år siden forrige konkurranse, og Albert hadde et godt comeback. Han er en klar medaljekandidat til høsten.

Våre rekrutter valgte også å stille i lagkamp for å få mer konkurransetrening. Jentene møtte topplaget Mizuchi, og tapte som ventet. De gjorde en god figur mot de erfarne fighterne fra Bærum.

I herreklassen var Jan Gustav, Albert og Jim på laget. De vant først over Marienlyst før de tapte knepent mot OSI. I bronsefinalen tapte de mot Mizuchi. Kampene våre mot svartbelterne var mer enn godkjent, og spesielt Jan Gustav hevet seg kraftig fra debutkampene indivudelt til lagkampen.

Oppsummert så er vi meget fornøyd med vårt første stevne, både innsats og resultat. Gull i både herreklassen og kvinneklassen var meget moro. Trolig vil enda flere være med neste gang. Stevnet var også meget lærerikt, og onsdag om en uke tar vi videokveld og analyserer kampene og planlegger konkurransetrening frem mot neste sesong.

Utøverne ønsker å rette takk til støtteapparatet med Steinar, Rebekka og Geir Erik som coacher og Ole Morten og Lena som henholdsvis kameramann og fotograf. En stor takk rettes også til heiagjengen!

« Svart belte! Meget vellykket graderingsleir! »