"Jeg takler stress i hverdagen bedre, etter at jeg begynte å trene karate!"
- Terje (28)

Samlingen på Voss 2006

Red. - 06.04.06

I år var vi atten fra Karateklubben Hiryukan som reiste til Voss, medregnet sensei Bruarøy og Elin. Tom er også med i dette gode selskapet, på tross av at han har flyttet vestover. Steinar stilte også, etter eget utsagn som maskot på grunn av ankelbrudd.

Sensei Wicks, sensei Bruarøy og deltagere fra Hiryukan. Elin, Tom og Steinar er ikke med på bildet.

Treningen var variert og morsom. Fredag var det basic-trening, kihon kumite og gjennomgang av kataen kushanku. Det ble også vist bunkai for pinan kataene. Fredag kveld var Karateklubben Hiryukan og andre karateutøvere samlet på Stasjonen hvor vi spiste sen middag med noe å drikke til. Det var godt selskap og fint å kunne snakke litt med utøvere fra andre klubber.

Lørdag var det svartbeltekombinasjoner for alle med øvelse to og to. Senere ble det trening på aktuell kata for de forskjellige beltegrader. På kamptreningen senere samme dag var det full sal, det var tydeligvis mange som var interessert i å benytte sjansen til å trene kamp med sensei Wicks, tidligere verdensmester og flere ganger europamester i wado ryu karate. På slutten var det kamp med dømming for konkurranseutøverne. Lørdag kveld var det felles middag på kinarestauranten, dette er vel nå nærmest blitt en tradisjon på samlingene som holdes på Voss. Mange fortsatte deretter på Fleischers Hotel litt utover natten.

På søndag startet vi forholdsvis rolig med å gjennomgå de vanskeligste bevegelsene i alle de fem pinan kataene. Etterpå var det en sekvens med idori, som er tradisjonelt forsvar fra seiza. Før graderingen startet ble det også tid til å trene kihon kumite for de høyere graderte.

Kim Eric graderte seg til sort belte 1. dan på Voss. Bjørg gjennomførte en sterk gradering til gult belte. Vi gratulerer begge to!

Vi har mottatt mange tilbakemeldinger fra de som var med om at dette var en veldig bra samling, både på grunn av høy kvalitet på treningen og alle som stiller opp og gjør samlingene på Voss til det de er.

« Sommerens barnegradering 5.plass i VM i Wado-karate »