"Ikke bare er karate god trening, men det er morsomt også!"
- Stein Ove (46)

Treningssamlingen i Spania

Red. - 09.09.06

I år var vi fem fra Karateklubben Hiryukan som reiste til Spania for å trene. Linda, Bjørnar, Kim Eric, Rune og Ole Morten reiste nedover for fem dager med instruksjon av svært høy kvalitet. Treningen i Spania er en årlig tradisjon som vi kan anbefale alle som har muligheten til å ta en ferieuke i august.

Deltagerne fra Norge og sensei Fukazawa
Her følger et kort sammendrag av hva vi gjorde de forskjellige dagene:

mandag
Det var basic-trening på timeplanen denne dagen, med sensei Suzuki og sensei Fukazawa (8. dan) som instruktører. Det ble gjennomgått enkeltteknikker i tillegg til utvalgte partier av kataen Pinan Yodan.

tirsdag
Tirsdag var det kamptrening med instruktøren for det spanske damelandslaget i kumite, Lino Gomez Feito. Med seg hadde han blant annet Oscar Vazquéz, tidligere verdensmester i kumite. Det var mye jobbing to-og-to denne dagen, med mye koordinasjons- og reaksjonstrening. Treningen holdt et høyt nivå med meritterte utøvere fra flere land.

onsdag
Mer trening med sensei Suzuki og sensei Fukazawa. Hele kataen Chinto ble gjennomgått.

torsdag
Dette er tradisjonelt dagen hvor treningen foregår på stranden, men på grunn av regn ble vi innendørs i sportshallen. Vi ble delt inn i tre grupper som sirkulerte mellom katatrening med Suzuki og Fukazawa, selvforsvar med Wim Massee (7. dan) og Kobudo-kata med bo (trekjepp) med regjerende verdensmester Gertjan Martens fra Nederland.

fredag
Vi trente kihon kumiter og tanto dori (knivforsvar) med sensei Suzuki og sensei Fukazawa fra morgenen. Senere på dagen var det konkurranse for alle som hadde lyst, det ble gått både kumite og kata. Guillermo Massee, sønn av Wim, ble her tildelt "Wado Trophie Master Suzuki" av Suzuki som den beste wadoutøveren i dette mesterskapet.

Fredagen ble avsluttet med middag og fest på ungdomsherberget som drives av Miguel og Wim Massee. Det var mange som holdt det gående til langt utpå morgenkvisten.

lørdag
En noe sliten, men fornøyd gjeng setter seg i bilen og kjører til Madrid hvor den siste natta ble tilbrakt på hotell før hjemreisen søndag.

« Gull og bronse i EM 5. dan til Cato! »