"Ikke bare er karate god trening, men det er morsomt også!"
- Stein Ove (46)

Gull og bronse i EM

Red. - 20.10.06

Cato Bruarøy vant gull og bronse i Europamesterskapet i Wado-karate i Nederland. Tor Eirik Sommernes ble diskvalifisert for hard kontakt etter sterk fighting, mens Jim Klarp hadde en god internasjonal debut.

Karateklubben Hiryukan hadde tre deltakere med til Wado-EM. På forhånd ventet vi medaljer, ikke minst siden Tor Eirik nådde semifinalen i åpen klasse i VM i vår stilart i Texas ifjor.

Tidligere har Norge stort sett vunnet medaljene i kamp, men denne gangen kom begge medaljene i kata. Cato vant gull i veteranklassen (over 35 år) etter å ha vunnet finalerunden mot Frankrikes representant. Franskmannen er tidligere europamester i wado. I seniorklassen (18-34 år) tok Cato bronse, 0,1 poeng fra sølvmedaljen. Nederlenderen som vant sølv kom på tredjeplass i veteranklassen. Gullmedaljen i seniorklassen gikk til svenske Johan Ossa, som også har vunnet tidligere. Cato gikk kataen wanshu i innledende runde og chinto i finalene.

I kamp hadde vi store forventninger til Tor Eirik. I tungvektsklassen fikk han ikke teknikken til å stemme, og tapte knepent. I åpen klasse, derimot, var han tilbake i god gammel form. I første runde dominerte han fullstendig kampen mot den nederlanske finalisten fra -80 kg, og han var suveren mot Italia i andre runde. Dessverre knakk Tor Eirik nesen på italieneren like før slutt, og med diskvalifikasjon grunnet hard kontakt ble det ikke medalje denne gangen.

Jim Klarp fikk sin internasjonale debut i -80 kg i dette stevnet. Han gikk meget godt, og ti sekund før slutt var stillingen 2-2. Da gjorde Jim en taktisk feil og prøvde på et avansert rundspark, og den mer erfarne motstanderen fikk kontret inn en skåring noen sekunder før slutt. Det ble for kort tid til å hente inn det tapte, og kampen endte 2-3. Det viste seg at Jims motstander var en av stevnets beste, og han gikk senere til finalen. Dermed ble det rekvalifisering til Jim. Han tapte også denne kampen knepent, men fikk vist at han kan gå jevnt med medaljevinnerne. Litt mer konkurranseerfaring og Jim kan være en god utfordrer til neste år. En mer enn godkjent debut.

Cato har ni medaljer fra wado-EM, men gull i kamp mangler. I første runde slo han Spania, men tapte neste mot favoritten fra Portugal som senere kom til finalen. Cato valgte å ikke være med på rekvalifiseringen.

Det var et stort stevne med flere hundre deltakere. Nivået var høyt, med en rekke landslagsutøvere fra all style-landslag. Neste år blir EM i karategren arrangert i Paris, året etter er det VM i Portugal og deretter er det EM i Georgia.

« Flott gjennomført regionalstevne Treningssamlingen i Spania »