"Jeg takler stress i hverdagen bedre, etter at jeg begynte å trene karate!"
- Terje (28)

Flott gjennomført regionalstevne

Red. - 22.11.06

To dyktige fightere, Bjørnar og Jan Gustav, representerte denne gangen Hiryukan i høstens regionalstevne i Oslo.

Begge stilte i åpen rekruttklasse som avholdes på enkelte regionalstevner. Jan Gustav har tidligere deltatt. For Bjørnar derimot var alt nytt. Likevel gjaldt nok litt urolig mage begge. Det var 8 deltakere i rekrutt-klassen som betyr at de måtte vinne to kamper for å kunne møte hverandre i en finale. Jim stilte som coach på stevnet, og sørget for at gutta skulle fokusere på kampene istedet for tidsskjema og fargen de skulle bruke i neste kamp.

Bjørnar var først ute i kamp to og Jan Gustav skulle gå den fjerde og siste. Bjørnar har trent godt i klubben og Jim var veldig spent på hans debut. En hard gyakuzuki ga han ledelsen 1-0. Deretter gikk han inn med en teknikk mot ansiktet, men ble da for hard og dommeren måtte gi han advarsel. Motstanderen utliknet med en enkelteknikk mot ansiktet og stillingen ble 1-1. Bjørnar har gode og harde teknikker, men hadde litt korte tilbaketrekk. Han ble straffet med dette i de to neste teknikkene mot ansiktet, og kampen endte 4-1. Uansett en debut Bjørnar skal være veldig fornøyd med!

Jan Gustav har trent noe mindre i tiden før stevnet, men kumite-ånden var tilstedeværende! Han styrte første kampen med god bevegelse og hadde kontroll hele veien. Det ble derimot lite poeng, men kontret med en god gyakuzuki og gikk videre. I andre kamp møtte han en lav og hurtig motstander. Jan Gustav holdt han under kontroll og fikk inn en teknikk mot ansiktet, men ble for hard. I andre forsøk lyktes han og ledet 1-0. Mot slutten av kampen fikk dessverre motstanderen inn to raske mawashigeri chudan og kampen endte 1-4. Første motstander kom til finalen og åpnet for rekval. Siste kamp endte 5-1.

I kampens hete kan man fort glemme grunnleggende ting som å holde tempo oppe, holde en god guard, bruke sine innøvde favoritt-teknikker osv. Begge holdt hodet kaldt og klarte å motta beskjeder fra sidelinjen. Jim er veldig godt fornøyd med begge. Vi kommer nok til å se mer til disse guttene!

Rolf Vidar vil være en aktuell deltaker neste år. Jim kunne ikke delta pga skade.
(Alle kampene ble filmet og vi ønsker å vise disse i fellesskap i forbindelse med en kamptrening)

« Voss 2007 Gull og bronse i EM »