"Jeg trodde det var for sent å begynne å trene karate. Så feil kan man ta!"
- Stian (37)

Lars Eik til minne

Cato Bruarøy - 15.05.07

Lars Eik har gått bort. Lars var en gledesspreder og et naturlig samlingspunkt. Han kommer til å bli dypt savnet.

Lars Eik var sentral i etableringen av karateklubben vår. Han begynte å trene på kurs nummer to i Oslo, da vi fremdeles bare var en vennegjeng som trente en gang i uken. Lars likte treningen godt. Han var den første som begynte å trene karate fast to ganger i uken, og sammen med studiekameratene fra tiden på NHH, Sigurd Klev og Magne K. Pedersen, var han den første som reiste på treningsleir for å trene med Dr. Suzuki. Han deltok også på de årlige treningssamlingene på Voss, senest for ett år siden.

Lars hadde en sjelden evne til å få alle til å komme i godt humør og føle seg vel. Det er få personer som har den egenskapen at de kan komme inn i et rom og umiddelbart bli likt av alle som er der. Lars var slik. Sjelden passer beskrivelsen "smittende humør" bedre enn på Lars. Han ønsket nye velkommen på treningen og han bidro sterkt til at fester og sosiale sammenkomster ble morsomme. Han var en raus person. Han hadde suksess på mange områder, også i forretningslivet. Han var markedsutdannet og var en periode leder for foreningen for dem som har fullført lederutdanningen Solstrandprogrammet. Han snakket imidlertid lite om jobben sin til treningskameratene. Når han var med oss lot han fritid være fritid.

Lars hadde lett for å få nye venner. Da han ble 40 år feiret vi ham på en herregård i Sverige. Lars kunne nok fylt gården flere ganger med venner om han hadde ønsket det, og vi som var med ham følte oss privilegerte. De seneste to årene skjedde det mye i livet hans. Han byttet stilling, han reiste rundt i Sør-Amerika i mange måneder, og han ble gift med Jeanette i fjor. Det føles uvirkelig at en mann som var så livsglad og sterk nå er borte. Lars var utrolig sterk mentalt, og selv da legene hadde gitt opp behandlingen holdt han humøret opp så godt det lot seg gjøre og sendte positive brev til vennene sine.

Lars Eik var en stor mann på mange måter. Han satte gode og dype spor der det betyr mest; hos dem han hadde rundt seg og brydde seg om. Lars vil bli dypt savnet. Vi lyser fred over Lars Eiks minne.

Cato Bruarøy
Hovedinstruktør Karateklubben Hiryukan

« Karate Curso Internacional XXIV Voss 2007 »