FORSIDEN NYHETER OM OSS AKTIVITETER KONTAKT

Karate Curso Internacional XXIV

Red. - 27.08.07

Fire Norske utøvere deltok under den 24. sommersamlingen i rekken i Spania i år. Kenneth Langballe og Åsmund Pedersen fra Nordnes KK og Teresa Garcia og Linda Lund fra Karateklubben Hiryukan. Her følger et reisebrev fra de fire.

Etter en seks timers kjøretur fra Madrid til Torrelavega i Nord-Spania var vi endelig klare for treningssamlingen som er den 24. i rekken. Wim Masse og sønnen Miguel tok vel imot oss med god mat og et rom å bo i. Wim og Miguel har et flott hostel ikke så langt fra hallen der treningene foregår og vi blir alltid godt mottatt av dem og deres stab.

Etter en god natts søvn var vi klare for den første treningen med Sensei Suzuki. Til tross for at Suzuki er i sitt 79. år er han i storform. Med et smil rundt munnen og den velkjente frasen "no good"! kjørte han oss ganske hardt denne første dagen. Det var flere enn oss som kjente signalene for at sommerferien nå var over og treningssesongen i gang.
Etter trening var det tid for å sjekke ut shoppingmulighetene i området. Tessa, som har tatt med seg surfebrettet sitt, tok oss med en tur på stranden for å sjekke ut bølgene. Det ble dessverre ingen surfing denne dagen da bølgene ikke var gode nok. Da var det bedre å komme seg inn på et kjøpesenter i Santander, en by ca. to mil fra der vi bor. Her tilbrakte vi nesten fire timer uten egentlig å handle noe av betydning. Det er godt at Linda og Tessa har med seg to handlevennlige gutter på reisen.

 

 

Kenneth, Linda, Mr.Feito, Tessa og Åsmund
Tirsdag var det tid for konkurransetrening med coachen til det spanske damelandslaget i karate, Mr. Lino Gomez Feito. Feito er en fabelaktig instruktør som klarte å engasjere oss på en meget god måte. Han lærte oss treningsmetoder og elementer som vil være til stor nytte seinere, både i klubb og i konkurranse. Etter treningen fikk vi muligheten til å stille spørsmål om alt fra treningsmetoder og sesongoppkjøring til fysisk og mental trening. Og Feito svarte velvillig på alle spørsmål som kom.
Også denne ettermiddagen gikk turen til ett kjøpesenter ikke så langt fra der vi bor. Denne gang valgte vi å spise middag på en restaurant på senteret i stedet for på hostellet. Vi brukte hele to timer inne på en sportsbutikk den kvelden. Der hadde de alt, absolutt alt. unntatt sportstape, som egentlig var det eneste vi hadde bestemt oss for å kjøpe på denne butikken. Videre tok vi turen innom en spillehall og vi tok et par runder med bowling. Den kvelden var vi ikke tilbake før halv ett på natten. Vi slo med andre ord den gamle "rekorden" for kjøpesenterbesøk med hele to timer!


Åsmund, Tessa, Suzuki, Linda og Kenneth

Onsdag var det tid for trening med Suzuki igjen. Her ble det mye par-trening med mae-geri, kampteknikker og Idori. Kenneth og Åsmund ble brukt av Suzuki til å vise noen av teknikkene for de andre som trente. Heldigvis var dette noe de to mestret godt, så vi slapp å høre "no good" denne gangen.
Ettermiddagene fremover fra og med i dag blir det neppe tid til noen utflukter til kjøpesentrene rundt om i området. Disse kommer til å gå med til spesialtreninger og middager med arrangørene og andre tilsvarende aktiviteter. Det blir lite soling og bassengnytelse da været er omtrent det samme som hjemme; regn, vind, litt mer regn og ikke akkurat de temperaturene som man forbinder med Spania. Vi håper på at været de neste dagene skal bedre seg slik at dere der hjemme tror oss når vi forteller at vi har vært i Spania en uke.

Onsdag ettermiddag var det tid for dan-graderings trening. Denne hadde Åsmund meldt seg på og han og Kenneth tok turen over for å finslipe sanbon-, ohyo- og kihon gumitene samt tanto doori. Linda ble med på treningen for å ta bilder mens Tessa fikk endelig "ridd" sin første bølge. Denne kvelden var vi alle ganske så slitne i kroppen men allikevel gikk praten på rommet til langt over midnatt.

 

 

Linda, Kenneth og Tessa
Torsdag skulle det egentlig vært trening på stranden i Suances, noe som har vært fast i treningsopplegget i mange år. Det dårlige været satte en stopper for dette, men med to hele kampmatter i hallen kunne likevel selvforsvarstreningen med Wim Masse gjennomføres greit. Denne dagen ble det en tredeling av deltakerne med rullering der en gruppe trente Kushanku med sensei Suzuki, en gruppe trente med kobudo (våpen) med Gertjan Martens fra Nederland og den siste gruppen hadde selvforsvar med Wim. Sønnen til Wim, Germundo, fikk mye "juling" av sin far under selvforsvarstreningen, og det ble ikke noe bedre da vi hele tiden spurte om han kunne vise det én gang til da vi ikke fikk alt med oss. Germundo var ikke særlig glad i oss etter dette. Martens lærte oss en kata med bo (stokk) og litt par-kamp. Sensei Suzuki terpet kombinasjoner i Kushanku med oss til vi ble blå i ansiktet.
Seinere på ettermiddagen var det tid for spesialtrening med sensei Suzuki. Her ble det gjennomgått Tachi-doori (kamp med sverd), som blir innført på det nye dan-graderingsprogrammet fra 2008. Denne treningen var bare åpen for brun- og svartbeltere og stakkars Linda ble henvist til tribunen. Linda tok med andre ord mye bilder av treningen denne ettermiddagen.

 

 

Åsmund og Suzuki
På kvelden var det tid for dan-gradering. Det var kun fire personer som graderte seg, Åsmund og Christian (fra Chile) til 3. dan, Mark (fra England) til 2. dan og Sonia (fra Irland) til 1. dan. Etter ca. en time med hardkjør kom det melding fra Suzuki om komme seg i dusjen mens han vurderte kandidatene. Vi hadde ikke rukket å vaske oss før vi ble kalt tilbake til Suzuki for å få opplest dommen. Alle fire bestod graderingen etter noe "kjeft" fra Suzuki.
På kvelden var Kenneth og Åsmund på middag i Suances sammen med sensei Suzuki og representanter for de andre deltakerlandene. Jentene måtte klare seg selv denne kvelden, noe de ikke hadde noen problemer med. De ble godt oppvartet av den portugisiske delegasjonen hele kvelden.

 

 

Raquel og Tony
Fredag var det klart for siste trening med Suzuki. Det ble en tretimersøkt med "Tanto-doori" (forsvar mot angrep med kniv). På disse tre timene ble det kastet, låst, bøyd og strukket så mye at armene våre fremdeles verker. Joaquim "Tony" Goncalves trente sammen med syv år gamle Raquel fra Spania (se bildet) som var eksepsjonelt dyktig tross sin lave alder!
På ettermiddagen var det klart for en vennskapsturnering. Fra den Norske delegasjonen deltok Kenneth i kata og Åsmund var dommer. Kenneth ledet katakonkurransen inn i finalerunden, men dessverre nådde han ikke helt opp i konkurransen med de italienske og chilenske utøverne. Kenneth fikk likevel en fin tredjeplass.

Når dette siste reisebrevet skrives gjøres det klart for avslutningsfest. Denne festen får dere ikke ta del i, men dersom dere reiser hit neste år får dere oppleve alt det fantastiske vi har opplevd, og mer til. Vi som er her i år har alle tenkt oss tilbake neste år, og det er alltid plass til flere.

Hilsen Kenneth, Åsmund, Tessa og Linda

« Sammendrag fra "Kurs om idrettsskader" Lars Eik til minne »