"Ikke bare er karate god trening, men det er morsomt også!"
- Stein Ove (46)

Vellykket treningshelg i Oslo

Holger Lockertsen - 25.06.08

Det har blitt tradisjon med to gasshukoer i Hiryukan hvert år og treningssamlinga helga 20-22. juni ble svært vellykket! Over 40 deltakere fra Hiryukan og gjester fra Sarpsborg Karateklubb, Samurai karateklubb. Lotus Karateklubb og Troll karateklubb trente en eller flere av helgens tre økter.

Treningen ble holdt i Njårdhallen (håndballhallen) som er en stor hall med et godt gulv.

Fredag

På fredagstreningen var sensei Kenneth Langballe (4. dan) fra Nordnes karateklubb i Bergen instruktør. Kenneth er en svært erfaren utøver som har trent karate i 20 år og har bl.a. trent opp flere utøvere med medaljer i junior-NM.

Vi hadde først en veldig bra felles økt med grunnteknikker og kombinasjoner.
Etter pausen ble det delt opp i to partier med 8. kyu til 5. kyu på det ene og 4. kyu til svart belte på det andre. Sensei Langballe instruerte de høyest graderte, mens Kim Eric Helle fra Hiryukan instruerte de lavest graderte. For de lavest graderte ble det gjennomgått grunnleggende teknikker fra flere sanbon kumiter og det var også mulighet for egentrening på kumitene som deltakerne skulle ha til graderinga på lørdag. De høyere graderte fikk instruksjon i kihon kumite, ohyo kumite og sanbon kumite.

Lørdag

Lørdag var det duket for en hard økt der vi var så heldige å få både sensei Cato Bruarøy (5. dan) og sensei Kjell Jacobsen (5. dan) over fra vestlandet som instruktører.

Sensei Cato Bruarøy (5.dan) og sensei Kjell Jacobsen (5. dan)
Vi kom dessverre i gang sent fordi utleierne av Njårdhallen ikke fikk låst opp for oss i tide, men da vi kom i gang ble det definitivt tatt igjen for den tida vi mista i treningsintensitet!

De høyest graderte fikk bl.a. instruksjon i kihon kumite og kata av Cato, mens Kjell instruerte de lavest graderte i sanbon kumite og kata - det vil si graderingspensum for de fleste.

Sensei Jacobsen har trent karate i over 30 år, er Norges- og Europamester i karate, har vært landslagstrener og er internasjonal toppdommer i både kata og kumite - Norges første!

Han er ikke minst en utrolig dyktig og inspirerende instruktør og vi er utrolig heldige som får glede av en slik kapasitet som instruktør på samlinga vår - i tillegg til vår hovedinstruktør og grunnlegger Cato Bruarøy.

Oppmerksomhet

Da den ordinære økta var over, var det tid for å gi en oppmerksomhet til Rolf Vidar som har hatt ansvaret for barnepartiet i klubben i tre år, men som flytter tilbake til vestlandet i sommer. Han har gjort en formidabel innsats for klubben i disse årene, og vi takker så mye!

Gradering

Lørdags ettermiddag var det så klart for gradering og noe som bortimot er et rekordhøyt antall Hiryukan-medlemmer var klare. Hele 20 utøvere graderte seg denne lørdagen.

Terje og Jim graderte til 1. kyu, og Rolf Vidar graderte til 2. kuy.

I WIKF Norge har vi tradisjon for knusing av planker ved gradering til brunt belte, og her demonstrerer Jim at dette er lett med god kime og kraft. Sensei Bruarøy og Thomas Bache (2. dan) fra Samurai karateklubb følger med.

Linda graderte til 3. kyu (brunt belte), mens Lena, Stein-Ove og Holger graderte til 4. kyu (lilla belte). Sensei Jacobsen fra Nordnes Karateklubb foretok gradering og Segundo Lopez fra Samurai var med.

Det har vært bra tilvekst fra nybegynnerkursene de siste par årene, og hele sju stykker graderte til 6. kyu (grønt belte). Gradering ble foretatt av Albert Leirbukt (1. dan).

I tillegg var det seks stykker som graderte til 7. kyu (orange belte). Graderingen ble foretatt av Kim Eric Helle (1. dan).

Alle besto graderingen og vi gratulerer alle!

Da graderingen var vel overstått var det klart for feiring, noe som ble gjort på House Of Sushi på Frogner. Over 20 av deltakerne mesket seg i sushi og japansk øl, men de aller fleste var likevel klare for en økt på søndag også.

Søndag

Det ble gjennomført en lang oppvarming av sensei Juan Guillermo Lopez Salas (4. dan) fra Sarpsborg Karateklubb som har trent karate i 30 år og Tai Chi i 16 år. De som var på Voss-samlingen i april husker godt den lange oppvarminga han holdt på søndag som virket utrolig resituerende på kropp og sjel og som samtidig varmet opp til en siste hard økt. Det ble en tilsvarende oppvarmingsøkt denne søndagen.

Da vi kom i gang instruerte sensei Jacobsen kata for de høyest graderte, mens Cato kjørte en god kumite-økt for de lavest graderte.

Her ser man tydelig spennet i alder og størrelse på deltakerne!

Vi hadde besøk av to svært talentfulle gutter fra Sarpsborg Karateklubb sitt store barneparti, og de kunne demonstrere fantastisk teknikk for sin unge alder!

Alt i alt var det en strålende helg med stort utbytte for alle deltakere, og vi håper på like godt eller kanskje enda bedre oppmøte på neste samling i november/desember.

foto: Holger Lockertsen, Ole Morten Braathen og Jim Klarp

« Unikt kurs: YiJin Daoyin Graderingsinformasjon for barn og ungdom »