"Ikke bare er karate god trening, men det er morsomt også!"
- Stein Ove (46)

Unikt kurs: YiJin Daoyin

Red. - 30.06.08

For første gang arrangeres 5-dagers kurs i energiøvelsene YiJin Daoyin i Norge. Prinsippene er annerledes enn i Taiji og Qi Gong. Dr. Shen Hongxun, tidligere "honorary director of the Qigong Science Society i Kina", kommer selv til Norge for å holde kurset, som er åpent for alle.
Dr. Shen er ekspert på utvikling av taijikrefter.

Dette er første og trolig siste mulighet til å lære YiJin Daoyin i Norge direkte fra Dr. Shen. Øvelsene passer for dem som har ryggplager, føler seg slitne eller arbeider mye på kontor, for healere og alternative behandlere som trenger å få renset sitt eget energisystem, og kampkunstutøvere som ønsker å forbedre helsen og få større forståelse for mønstre i sin egen stilart. Blant norske utøvere som deltar på Dr. Shens internasjonale kurs finnes erfarne instruktører fra flere karatestilarter, fra taekwondo og ulike taijiretninger.

Dr. Shen er en av verdens mest kunnskapsrike taijiinstruktører. Han har trent Taiji i 55 år. Han begynte med yang-stil da han var 11 år gammel. I dag er han en av ytterst få som underviser i taiji fra Sør-Kina (Nanpai taiji/Taiji37), han har grunnlagt taijistilen TianShanTaijiquan og har detaljerte kunnskaper om chi Bagua og Hsing-I, meditasjon og andre helseøvelser. Han er utdannet lege (både vestlig og kinesisk medisin), har arbeidet som sykehusdirektør og er lama i tibetansk tradisjon. Han har valgt å offentliggjøre tradisjonell "hemmelig" kunnskap om utvikling av taijikrefter som holdt på å bli glemt, men benytter disse teknikkene til å bedre helsen heller enn til kamp. Dr Shen valgt ifjor å trekke seg tilbake og ikke ta opp ny elever, men gjør et unntak i Norge i august.

Biografi: http://www.shenhongxun.com/biography-01.htm

Dato: 13-17. august 2008
Sted: Norges Idrettshøyskole, Sognsvann (Oslo)
Tid: Ons, tor, fre 15-20
Lør 10-17, søn 10-16.30
Pris: 3500,-

Info og påmelding: taiji@karateklubben.no og taiji@taiji-wuxigong.no

Cato Bruarøy (tlf.  9821 8312 ) og Harald Øygard (tlf.  412 37 938 )

Utøvere som etter kurset kan gjøre øvelsene korrekt vil etter eksamen kunne få instruktørtillatelse med en prøvetid på 2 år.

« Vi gratulerer Anita Vinnes med 1. dan! Vellykket treningshelg i Oslo »