"Ikke bare er karate god trening, men det er morsomt også!"
- Stein Ove (46)

Vi gratulerer Anita Vinnes med 1. dan!

Linda Lund - 10.07.08
Etter mye nerver, målrettet trening og fokus på kata og kumiter graderte Anita til 1. dan for sensei Suzuki i Bergen søndag 15. juni. Anita er den første jenta i klubben med svart belte og således et forbilde for alle oss som kommer etter. Vi gratulerer så mye!

Anita begynte å trene karate allerede da hun var 13 år gammel, i Nordnes Karateklubb i Bergen. Etter å ha vært borte fra karaten noen år pga skole savnet hun sporten og tok opp igjen treningen. Så flyttet hun til Oslo for å studere og fikk dermed et ufrivillig opphold. Deretter begynte hun å trene i Hiryukan i 2004 etter å ha vært borte fra karaten ganske lenge. Teksten "karate for voksne med en hektisk hverdag"  apellerte og gjorde Hiryukan til et bra sted å begynne. Da muligheten for å gradere til svart belte ble en realitet og Suzuki skulle komme til Bergen fant Anita ut det var nå eller aldri...

Selve graderingen ble foretatt etter en lang treningshelg med til sammen 11 timers trening. Sparringspartneren under graderingen var Malin fra Sverige, som var kommet til Bergen for å delta på treningssamlingen. Støl kropp og slitne muskler er intet hinder for å gi maks på gradering, hvilket Anita viste til fulle. Sjelden har vel noen utøver fått ingen kommentarer på utført kata til gradering? Alt i alt var det en solid gradering og en sliten og fornøyd Anita som fikk utdelt diplom på 1. dan fra sensei Suzuki.
« Oppstart for barn og ungdom Unikt kurs: YiJin Daoyin »