Flott Gasshuku Oslo 2011!

Webmaster - 25.06.11
17.-19. juni gikk årets sommersamling av stabelen i Persbråtenhallen på Hovseter i Oslo. Vi hadde invitert sensei Wim Massee (7. dan) og sensei Cato Bruarøy (6. dan) til å instruere i Wado Karate, og Nicolas Cronard holdt en kjempebra kumiteøkt på lørdag.

Dette var Hiryukans aller første samling med internasjonal instruktør, og nesten 60 deltakere fra 7 ulike karateklubber fikk i løpet av tre dager fantastisk bra trening med noen av de aller beste instruktørene som er.

Wim Massee har trent med dr. Suzuki i mange år, og sitter i teknisk komité i WIKF internasjonalt. Han bor i Spania der han driver Budoclub Paradiso sammen med sin sønn. Han har også sort belte i ju jutsu, og viste blant annet hvordan man kan bruke kjente sanbon kumite-teknikker i kamp og utvide sanbon-kumite-teknikkene med praktiske selvforsvarsteknikker.
Massee er utvilsomt en av stilartens aller beste instruktører, og vi er svært heldige som får trene med han!

Lørdag startet med en times kamptrening med Nicolas Cronard som er en av verdens beste utøvere og instruktører innen kumite. Det ble en hard og morsom økt som forhåpentligvis kan lokke flere til Nicos faste kamptreninger hos oss på onsdager.

Videre ble deltakerene delt i to partier og Wim Massee instruerte kataen Seishan for de høyere graderte, mens Bruarøy instruerte pinan-kataer med de lavere graderte.

Den siste delen av dagen var det gradering som sto på programmet. Hele 26 karatekas skulle opp til ny grad. Bl.a. skulle vår nestleder Linda opp til 1. dan og Albert og Jim fra Hiryukan skulle opp til 2. dan. Alle tre sto med glans, og vi er veldig stolte av å ha to nye 2. dan og enda en til jente med svart belte som dessuten har gått alle gradene sine i Hiryukan!

Det var altså all grunn til å feire da folket samlet seg til middag om kvelden på Tabibito Restaurant i Oslo sentrum.

Her er Lindas flotte Seishan fra graderingen:

Søndag startet dagen med en times Qi Gong (Yi Jin Daoyin) med Cato Bruarøy, og fortsatte med kataen Kushanku for alle med Massee. Kushanku er en lang og krevende kata, og det var nok en utfordring for de lavere graderte, men alle synes det er moro med utfordringer!

Etter pausen var det klart for resultatet av kyu-graderingene på lørdag, og aller først på programmet stod tameshiwara for brunbeltene. Dette var et populært innslag og framsto nærmest som en oppvisning.
Holger, Gaute og Ulf:

Etterpå fikk alle en gjennomgang av graderingen, og vite om de besto eller ikke.

Resultatet av kyu-graderingen for Hiryukan var to nye orangebelter på ungdomspartiet, seks nye voksne grønnbelter, en ny blåbelte, en ny lillabelte og tre nye brunbelter med 2. kyu. Bra jobba, alle sammen!

Mot slutten av dagen fikk vi trene både selvforsvarsteknikker, tanto dori (knivforsvar) og tachi dori (sverdforsvar), og da dagen omsider var over var det en sliten gjeng som nok så fram til en kveld i sofaen etter en helg med 10 timer trening + gradering!

Dette var nok Hiryukans beste Gasshuku gjennom tidene, og vi gleder oss masse til neste gang, og håper enda flere vil delta. Man har så uendelig stort utbytte av en slik helg, uansett beltegrad, og man lærer mer enn man ellers gjør på mange uker, og det gir inspirasjon og motivasjon til enda bedre innsats på trening i lang tid framover!

(Foto og video: Holger Lockertsen)

« Dr. Tatsuo Suzuki (8. dan) er gått bort Gradering barn sommer 2011 »