"Ikke bare er karate god trening, men det er morsomt også!"
- Stein Ove (46)

Reisebrev fra UK Winter Course, 2013

Anne-Grethe Kirkerød - 07.03.13

Fra Norge deltok tre personer: Sensei Espen Karlsen (6. dan) fra Rana karateklubb, Vidar Mjånes (2. dan) fra Os karateklubb og Anne-Grethe Kirkerød (1. kyu) fra Karateklubben Hiryukan. Det var deltakere fra flere andre land, bl.a. Nederland, Irland, Italia og Spania.

Radisson Blue Edwardian Guildford hotell er å anbefale ved oppholdet, og hotellet lå bare 15 minutter gangavstand til hallen der vi trente.

Helgen bar preg av kvalitetstrening, og det var få pauser. Treningstidene var fredag kl. 18.00-21.00, lørdag kl. 10.00-13.00 og søndag kl. 10.00-13.00.

Fredag:
Oppvarming av Tony Utting fra England. Ved oppstilling hadde vi opplesning av Dojo-kun. Deretter gikk vi i gang med å trene på Kihon, Tsuki og Keri. Vi trente nøye på Junzuki og Kette Junzuki, Gyakuzuki og Kette Gyakuzuki og Tobikomizuki. Deretter var det trening på Jodan Zuki med unnvikelse med slag mot kroppen. Deretter trente vi på nytt danpensum som trer i kraft i 2014, som var Renraku Waza nr. 1. Så var det trening på Kihon nr. 4 (Yonhonme) med fokus på unnvikelse, forflytning og korrekte stillinger. Så ble fokuset rettet mot kataen Pinan Shodan. Vi terpet på detaljer, og sensei Jon Wicks fant nok å pirke på.

Lørdag:
Oppvarming av hovedintruktør Sandro Angolini fra Italia. Ved oppstilling hadde vi opplesning av Dojo-kun. Så begynte vi å trene på Kihon, Tsuki og Keri. Vi trente nøye på Junzuki no tsukomi, Gyakuzuki no tsukomi, Kette Junzuki no tsukomi og Kette Gyakuzuki no tsukomi. Her trente vi om og om igjen for å få teknikkene på plass. Så trente vi igjen på nytt danpensum, som var Renraku Waza nr. 2. Så var det tid for kataen Kushanku, hvor det ble presisert hvor viktig de seks kataprinsippene Ikita kata, Inen, Chikara no Kyojaku, Waza no Kankyu, Kisoku no Donto og Balanse er.  Så trente vi Tanto Dori nr. 9, og Tachi Dori nr. 5-angrep. Treninga ble avsluttet kl. 13.00, og da var det tid for litt avslapning, shopping og bli kjent med byen Guildford. Som tradisjonen tilsier for lørdagskvelden var alle invitert på en lokal restaurant, der var det duket for felles middag og sosialt samvær for alle deltakerne. Dette ble en hyggelig avslutning på en fin lørdag.

Søndag:
Oppvarming av Kevin McAusland-Crine, England. Ved oppstilling hadde vi opplesning av Dojo-kun. Så var det nytt danpensum som var Renraku Waza nr. 3. Så ble vi delt inn i to grupper. Svart-beltene trente med sensei Jon Wicks og trente på kataen Bassai. Som alltid i kata ble det understreket at man ikke skal begynne på kataen umiddelbart, men når man har det rette fokuset. Brun-beltene og lavere beltegrader trente på kataen Seishan med sensei Wim Massee (7. dan). Så trente vi på Tachi Dori nr. 5, både forsvar og angrep. Fra kl. 14.00 var det dan-graderinger.

Winter Course var en flott opplevelse med mange timers kvalitetstrening med dyktige utøvere fra hele Europa, og under sensei Jon Wicks instruksjon hvor man får korrekte detaljer og presiseringer på alle teknikker. Jeg anbefaler flere til å oppleve dette flotte arrangementet med tanke på å få inspirasjon og påfyll.

Til slutt en stor takk til Vidar Mjånes for ypperlig guiding og hjelp på reisen!

Anne-Grethe Kirkerød
Karateklubben Hiryukan

« Fredrik og Nicolas stiller i NM! Reisebrev fra Nederland »